Harelbeke
Residentie ‘Trisara’
Bij de bouw van Residentie Trisara in Harelbeke, ging men reeds van bij de planfase uit van een hoogwaardige afwerking en beleving van zowel gebouwen als de omgeving.
Anders dan bij veel andere projectontwikkelaars vond men de omgeving van de gebouwen even belangrijk als de gebouwen zelf. Een duurzame en vernieuwende, visionaire blik op dergelijk project, wat ons alleen maar bijzonder hoopvol stemt voor toekomstige projecten! We hopen uiteraard dat vele andere ontwikkelaars deze visie zullen volgen!
Zomaar snel, snel, snel wat opvulgroen om het geheel op korte termijn een groene aanblik te geven was hier totaal uitgesloten. Integendeel! Het uitgangspunt was van meet af aan een biodiverse groenomgeving met aandacht voor groen, kleur, bloei en beleving tijdens elk moment van het jaar. Een sfeervolle omgeving met een beleving waar in de eerste plaats de bewoners van de gebouwen, maar ook in de tweede plaats de passanten zouden kunnen van meegenieten. Deze site vormt meer dan ooit een mooie aanblik in de verder vrij kale straat.
De aanplant is momenteel nog heel jong. Vele groenstructuren moeten zich nog vormen, bomen moeten nog wat body krijgen, vaste planten en bloembollen moeten zich nog wat kunnen ontwikkelen,… Maar vast staat dat Residentie ‘Trisara’ synoniem staat voor hedendaags wonen in een oase van groen te midden de stedelijke context van waar deze gebouwen gesitueerd zijn.
Hedendaags bouwen, betekent ook de nodige aandacht hebben voor de klimaatproblemen, waarmee we vooral de jongste jaren mee geconfronteerd werden. Dit bekomen we in de eerste plaats door een overdaad van groen toe te voegen. Dit zorgt voor een goed evenwicht tussen groen en bebouwing, afkoeling tijdens hete zomers, meer zuurstof,… Anderzijds werd er ook een ruime wadi toegevoegd die ervoor zorgt dat overtollig regenwater op het eigen terrein kan infiltreren in de ondergrond. Er wordt zo min mogelijk regenwater geloosd in de riolering. Dit zorgt voor een hogere grondwatertafel en dus tegelijk voor een minder snelle uitdroging van de grond tijdens hete zomers. Door de wadi in te zaaien met een biodivers bloemrijk grasland voor vochtige omstandigheden, in combinatie met een aantal specifiek uitgekozen oeverplanten en enkele meerstammige bomen aan de rand ervan, zal dit ongetwijfeld ook voor de nodige aantrekking zorgen van insecten, amfibieën en vogels.
Benieuwd? Misschien bent u wel zelf geïnteresseerd om er te wonen? Wie weet! Meer info: https://trisara.be/