HENRY VAN DE VELDE AWARDS 2024

OP 23 januari 2024 waren we met veel plezier getuige van de Uitreiking van de Henry van de Velde Awards 24, waarbij Erik Desombere de gouden award in de categorie ‘Graphics’ én de public-award in de wacht sleepte!

Het verhaal dat Erik zijn logo ontwerpen steeds vertrekken vanuit zijn liefde voor de letter, gebaseerd op een wiskundig grid om zo tot een sterk logo/huisstijl te komen én dat hij daarbij ook een lettertype in dezelfde stijl ontwerpt, sprak de jury en het publiek duidelijk aan!

Zo ontwierp Erik ook de nieuwe huisstijl voor Greenconcepts. Een strak en dynamisch logo die onmiddellijk als een beeld op het netvlies gebrand staat en zo de herkenbaarheid en dus de publiciteit in de hand werkt.

De inspiratie voor dit logo haalde hij uit ons dagelijks werk waarbij hij het als volgt omschrijft: “Toetssteen voor dit ontwerpproces waren enerzijds de leidende principes bij de realisaties van de opdrachtgever (harmonie, wisselwerking, dynamiek, duurzaamheid, balans en verbondenheid) en anderzijds meer algemene en persoonlijke doelen als uitzonderlijk functioneel, onderscheidend door uniciteit, vormelijk eenduidig en typografisch vernieuwend.”

Het lettertype die hij de naam “Green” gaf, zorgt voor oneindig veel mogelijkheden om onze huisstijl op alle mogelijke manieren in ons werk door te trekken!

Bedankt Erik! En GENIET vooral van dit uitzonderlijke eerbetoon aan jouw werk!