greenconcepts

Nieuws

 

Herinrichting inkomzone als deel van een bestaande voortuin

24 april 2015

  

Bij deze opdracht werden we gevraagd om de bestaande toegangszone tot de woning opnieuw te bekijken.De bestaande voortuin met schanskorfstructuren diende behouden te blijven. Het ging hem specifiek over de toegang tot de inkom van de woning.

De duidelijk aanwezige horizontale belijning van de woning werd als opvallend kenmerk in deze inkomzone doorgetrokken. Horizontaal geplaatste zwart gelakte metalen stroken die iets boven de grindverharding uitsteken, accentueren deze belijning en trekken tegelijkertijd de zwarte kleur van het schrijnwerk door in de tuin, wat een mooi contrast geeft met de grijze grindverharding.

Grote staptegels in geborsteld beton accentueren de inkom. Speels ingeplante grijsbladige en laagblijvende siergrassen (Festuca glauca), verzchten de strakke belijning.

Bekijk hier alvast een foto overzicht!

« terug naar overzicht